Další verze domácí zmrzliny zcela bez cukru je tu. Ta čokoládová u dětí zatím vede, ale mě víc chutná ovocná. Zkuste a posuďte sami. A úplně se nabízelo, z čeho ji udělat díky té skvělé kešu kysané nesmetaně, kterou pravidelně dělám a cpu ji v možného.
SUROVINY:
300g mraženého ovoce podle vaší chuti (tady jsme použila borůvky a jahody)
200ml mandlového nemléka
4 vrchovaté lžíce kešu nesmetany
ČAS PŘÍPRAVY:
10 minut
4 hodiny mražení hotových nanuků
JAK NA TO:
Do smoothie mixéru vložte mražené ovoce (doporučuji ho nechat trošku povolit, přímo z -18°C se mi to všechno slepilo v jednu hroudu a mixér to nedal). Přidejte nemléko a nesmetanu a rozmixujte do hladka a pak naplňte do nanukových formiček, například takových jako máme my – za pusu z IKEA. Za 3-4 hodiny se do nich můžete pustit. Pokud zamrazíte do krabičky, budete lžičkou škrábat, krájet nebo nabírat lžící to nejde.
Ať vám chutná alespoň tak, jako u nás. 🙂