Spolu s teplými dny přišla i výzva na výrobu zmrzliny, kterou přijme i můj skoro desetiletý syn, milující tu pravou – smetanovou, vanilkovou… Ve městě za nás řeší problém pojízdná autíčka Božského kopečku, s naprosto ohromující božskou veganskou zmrzlinou. Co ale doma? První pokus byl ovocný, ten ještě ladím. Podělím se s vámi o ten druhý, který už prošel zatěžkávacím testem obou dětí.
SUROVINY:
4 zralé banány (nakrájené na kousky a předem zmražené)
400ml – plechovka kokosového krému (třeba komosmilch 60% z DM)
4 lžíce směsi na teplou čokoládu z Troubelic (kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio)
ČAS PŘÍPRAVY:
6 hodin mražení ovoce předem
10 minut
4 hodiny mražení hotových nanuků
JAK NA TO:
Do smoothie mixéru vložte mražené kousky banánu, přidejte z vychlazeného kokosového mléka ztuhlou smetanu, přisypte směs na čokoládu (nebo použijte vlastní – stačí nastrouhat trochu kakaového másla, přidat raw kakaový prášek a trošku osladit čímkoliv podle libosti) a zalijte tekutou částí kokosového mléka). Mixujte do hladka a pak naplňte do nanukových formiček, například takových jako máme my – za pusu z IKEA. Za 3-4 hodiny se do nich můžete pustit. Pokud zamrazíte do krabičky, budete lžičkou škrábat, krájet nebo nabírat lžící to z -18°C nejde. 😀
Ať vám chutná alespoň tak, jako u nás.