Rozhodla jsem se do dětí dostat jednu z nejzdravějších a taky nejodmítanějších zelenin – kapustu. V této podobě to nebylo nic těžkého, v našem případě totiž cokoliv vydávám za brokolicovou polévku tak projde. Takže jdem na to.
SUROVINY:
1 hlávka kapusty
100g mandlové mouky (můžete použít i krupici nebo polentu)
1,5 l zeleninového vývaru (můžete i bio sušený třeba z DM)
1 lžíce ghí (pro vegan verzi třeba olivový olej)
2 dcl mandlového nemléka
ČAS PŘÍPRAVY:
25 minut
JAK NA TO:
Na pánvi na sucho opražte mandlovou mouku. Je potřeba ji hlídat a míchat, aby se nespálila. Pak rozpusťte v hrnci lžíci přepuštěného másla a osmahněte na něm pokrájenou kapustu. Až trošku zavadne a zmenší objem, zalijte vývarem, přidejte opraženou mouku a vařte do měkka, cca 15 minut. Ochuťte hrstí nasekaného libečku. Jakmile je všechno měkké, rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte cca 2 dcl mandlového mléka pro zjemnění chuti a případně dosolte, pokud potřebujete nebo použijte gomasio.