Měla jsem hlad a vypadalo to, že dneska si budu muset vystačit k obědu s kusem pohankového chleba a pomazánkou z avokáda. Chleba mě ale zradil, tento týden u nás nešel tak na odbyt a vypadal už podezřele. A protože z plísní dost šílím, tak jejich sebemenší náznak okamžitě likviduju. A tak vznikl tento bleskový recept. Těstoviny po asijsku, kde pohanku nerozezná ani její největší odpůrce. Množství je tak pro 2 hladovce.
SUROVINY:
100g špeku (domácí nebo třeba farma Sasov, ten miluu)
1 menší cibule
200g hlívy ústřičné
1 pak choi
1 limetka
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky sušeného nebo čerstvého zázvoru
2 lžičky kurkumy
podle chuti sůl
250g pohankových těstovin (fakt ty od Šmajstrly jsou nejlepší)
ČAS NA PŘÍPRAVU:
15 minut
JAK NA TO:
Dejte vařit vodu na těstoviny a než budou al dente, máte hotovo. Na hluboké pánvi osmahněte na kostičky špek, až pustí tuk, přidejte na jemno nakrájenou cibuli. Jak zezlátne, přisypte všechno koření z receptu a míchejte tak 2 minutky. Přisypte houby pokrájené hrubší kusy, opět osmahněte a na pár minut přiklopte víkem a nechte dusit. Mezitím se dovaří těstoviny, přeceďte je přes sítko a vsypte do pánvičky. Osolte, promíchejte a přihoďte propláchnuté a na velké kusy pokrájené pak choi. Zakápněte šťávou z limetky, opět promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte zavadnout tak 1_2 minuty.
Dobrou chuť a dejte mi vědět jak vám chutnalo. 🙂