Tak dnes zase jen taková rychlovka, která je teda rychlovkou, když si uděláte menší přípravu. Maso včera upekl Ondra, dnes jsem ho jen ohřála (v troubě se předtím peklo müsli, tak byla horká). Stačilo pak udělat přílohu.
SUROVINY:
4 králičí stehna (nebo i kombinace kuřecích a králičích nožiček, záleží co máte a co můžete)
4 plátky domácího špeku (používám úžasný z farmy Sasov)
4 strouzky česneku
1 menší květák
trochu rostlinného mléka
2 lžíce ghí
sirná sůl
ČAS PŘÍPRAVY:
15 minut aktivně + 1,5 hodiny pečení
JAK NA TO:
Maso omyjte, osušte papírovou utěrkou, potřete rozmačkaným česnekem a naskládejte do pekáčku. Přikryjte tenkým plátkem špeku. Pokud budete dávat špek, už nesolte. Pečte zakryté na 190°C cca 20 minut, pak podlijte tak, aby byl v pekáčku tak 1cm vody a pečte další hodinu. Další údržbu maso nepotřebuje.
Tak 20 minut před tím než je čas oběda nalámejte květák na menší růžičky, omyjte a uvařte do měkka. Já vařím v páře, ale samozřejmě můžete i ve vodě. Tady ještě nesolím. Květák přendejte do vhodné nádoby na šlehání (já používám vysoký hrnec, aby mi to všude nelítalo) a tyčovým mixérem rozmixuju. Přidám 2 lžíce ghí, na mixér dám metličku a šlehám do hladka. Pokud je kaše moc hustá nařeďte ohřátým (ne)mlékem a lehce osolte sirnou solí. Je výrazně cítit sírou a chutná jako vajíčka. Je bohatá na minerály a je to další takový poklad v kuchyni. Říká se jí černá, ale ve skutečnosti je spíš růžovo-šedá.
Pokud upečete masa rovnou víc, můžete ho zítra použít třeba do nějaké směsi s rýží nebo quinoou.
Dobrou chuť, doufám, že se vám recept líbil a budu ráda, když mi napíšete jak se vám dařilo.