Tak chleba, který všichni můžeme a skvěle chutná, už mám. Teď co na něj, že? 🙂 Milujeme skvělé nechemické bio paštiky z www.pastikarna.cz – vřele doporučuju pokud nemáte čas dělat si paštiky sami, což já zatím nemám. Zkusila jsem dnes první pokus něčeho nového a hned ten první je úžasný. Ona to totiž není žádná věda vlastně. 🙂
SUROVINY:
100g loupaných slunečnicových semínek
3 vrchovaté lžíce kešu tvarohu
2 lžíce olivového oleje
1 strouzek česneku
3-4 kusy sušených rajčat
pokud chcete, můžete přidat bazalku
gomasio nebo sůl
ČAS PŘÍPRAVY:
5 minut + 4-6 hodin na namočení semínek
JAK NA TO:
Tak nic snazšího si snad ani nemůžete představit. Vypláchněte semínka, slijte vodu a pak všechno dohromady rozmixujete do hladka a máte hotovo. Já použila svůj smoothie mixér, ale tyčák to zvládne taky, semínka totiž nádherně změknou. Pokud použijete suchá sušená rajčata, nechte je ve vodě předtím nabobtnat, možná budete potřebovat ještě trošku vody při mixování, ale konzistenci určitě odhadnete sami. Nesolila jsem, protože je u nás pomazánka primárně pro děti. Po namazání jsem svoje chleby lehce posypala gomasiem, pokud nemáte můžete posolit už v průběhu mixování.
Trvanlivost odhaduju tak max 2-3 dny, taky s ohledem na to, jak starou jste použili kešu smetanu. Z množství surovin tady v receptu vyrobíte tak 250ml pomazánky.
Dobrou chuť a těším se, co povíte a jak se vám povede. Jen, prosím, omluvte kvalitu fotky, opravdu spěchám ven. Třeba jednou se to naučím 🙂
Dobrý den, ta kešu “smetana” patřil taky do protikvasinkové diety? Kešu jsem někde četla, že vhodné není.. děkuji